Met pa en ma in Tanzania - Reisverslag uit Dodoma, Tanzania van Femke Deelen - WaarBenJij.nu Met pa en ma in Tanzania - Reisverslag uit Dodoma, Tanzania van Femke Deelen - WaarBenJij.nu

Met pa en ma in Tanzania

Door: Femke

Blijf op de hoogte en volg Femke

31 Mei 2008 | Tanzania, Dodoma

Menno hier, ik moest dit van Femke en m'n pa en ma hier op de site zetten:

- 23 mei: aan de schijterij en koorts. Inkopen gedaan op de markt: mar alles is echt veel duurder gworden. Daarna pa en ma vanaf vliegveld opgehaald: heerlijke appel gegeten en stroopwaferls mmmm. Mama
Helena kookte vis voor ons en ze slachtte ook een kip.
- 24 mei: ziekenhuis rondleiding gegeven. Vidolanbd ballonnen uitgedeeld. Klaar gemaakt voor afscheidsfeest:weer werd een kip en een haan gesacht in onze tuin. Mama heeft speciale kleren laten maken: heel goedkoop hiero. We aten ook 10 kg vlees, 10 kilo rijst, 15 bossen spinazie, salade, ananas en watermeloen. Was erg gezellig. Een verpleegkundige vroeg aan mij of ze binnen naar de wc mocht ,maar ik verstond of zebinnen mocht telefoneren dus ik zei: kan beter daar buiten want daar is beter bereik. Toen ging ze buiten in onze tuin plassen: oepsie haha
-25 mei: mis voor de communicantjes: ook allemaal witte jurkjes, schoentjes ne pruikjes bij die zwarte kindjes echt leuk. Sumve laten zien en bij de directeur wezen eten
- 26 mei: overrdacht bijgewoond en kinderafdeling gedaan. Mama ging nog ff nhaar fysio beroep uitoefenen op een kindje van 6 jaar dat niet zelfstandig koon zitten/staan. Echt leuk. Daarna samen kindje met klompvoetjes op nbieuw in laten gipsen. Vele spuillen utgedeeld aan de arme mensen hiero... zijn zo blij met kleine dingen.
- 27 mei: kindje met rabies opgenomen: nog nooit gezien. Naar primary schoolin Sumve geweest: daar pennen van Joke uitgedeeld en van Kadinsky. Foto's komen nog maar lukt op dit moment niet: mama heeft geen stekkertje bij haha. Met mama naar operatiekamer geweest: eerste keer voor ons mam in ok kleding: mooie foto's haha. Papa ging met Dirk naar de waterpomp van het ziekenhuis kijken. Wij zagen een liesbreukoperatie, een keizersnede en toen we snel vanuit OK met onze ok kleding naar verloskamers renden zagen we daar ook nog een gewone bevalling: 7e kind zonder kick of stoot. Leuk om te zien.Mama werd hier trouwens door een verloskundige 70 geschat :S Uitgenodigd bij het huis van mama Helena. Daar waren ze ook bier aan het maken van mais; stinken... Tom de niuewe co is vandaag gearriveerd. Hij neemt het hier samen met Tim over.
- 28 mei: beoordeling smorgnes gehad: had gewoon een9: joeyhoeee. Overige spullen uitgedeeld, zoals speeltjes van Maaice, knuffels, kleren van Nienke, Tshirts van Hans en fam, Ladies tshirts, petten van Joke enz enz: heel fveel fotos dus gemaakt. Leuke foto's van alle kindjes met Zeeman ballonnen: dus dat komt ook janny! Pa en ma mochten nog bij kapinga langs: zo saam. KRegen middag op de dag warm bier: jammie en werden nogmaals bedankt en kregen een mooie kitenga (doek). Ron d14:30 naar Mwanza met ziekenhuiswagen. Heerlij savonds Tilapia vis gegeten. Op tijd naar bed: slaap samen met ons pa/ma op een kamer haha
- 28/29 mei: smorgens vroeg op safari naar Serengeti: echt weer fantastisch: veel gezien zoals duizenden gnoes en zebra,s, bizons, leeuwen met welpjes in de boom en met een cadaver. Was weer flink genieten en heel decadent: 5 gangen menu of zo: chocoladebollen met slagroom na, kaas, fruit, croissoants enz enz. Dus kom weer in gewicht aan haha. 's Avonds naar bruiloft geweest vaneen medewerkster van SUmve ziekenhuis: was ' traditioneel-gezellig'!
- 30 mei: vandaag beetje relaxed dagje. Wat geshopt en Mwanza verkend. Vanaaf weer uit eten en morgen nog relaxdagje. Dan vlieg ik maandag door naar Moshi om dinsdag ochtend aan de kili te beginnen! Maandag daarop kom ik hopelijk weer heelhuids op de vertrouwde aardbodem om woensdag terug te gaan naar Dar en zaterdag terug naar Huis te vliegen. DIt is dus warsch m'n laatste bericht! Alles goe hier, gezellie zo saam met pa en ma! En tot snel kan ik nu wel zeggen!

• 31 Mei 2008 - 15:38

Martyn:

Geniet nog maar van de laatste weken die je nog daar bent. Veel succes met het beklimmen van de kili.
    Ben nu al benieuwd naar de verhalen die je allemaal te vertellen hebt wanneer je terug bent.

grtzz Martyn.

• 31 Mei 2008 - 16:35

Linda :

inderdaad Femmie, geniet nog maar even daar. Hier zitten we ons te verheugen op je terugkomst!!!
    Zul je zien hoe mooi ik je zwemparadijsje schoon heb gemaakt hihihi...

Groetjes xjes Lin

• 31 Mei 2008 - 19:34

Fien, Lisa & Thijs:

Hey femmie !1

geniet er idd zoals Lin en Martyn zeggen nog lekker van !!

Martyn en ik hebben al besproken dat we gingen stappen hahaha

Klim ze meid !!
    leuk dat je ouders er zijn !! xxxx Fien

• 31 Mei 2008 - 20:03

Delano:

Hoi Peettante

Geniet nog maar lekker van het afrikaanse land!!En maak er nog wat van met pa en ma!! Veel succes met het beklimmen van de Kili!?Ik ben benieuwd naar jouw en hopelijk jij ook naar mij! Ik zit sinds afgelopen donderdag 29-05-08 op het kinderdagverblijf.Ik vind het heel leuk maar als mama weg is begin ik te huilen.Ook als mama me komt afzetten houd ik haar stevig vast.Ik ben toch wel een mama's kindje!!!

Groetjes Delano

• 31 Mei 2008 - 21:01

Hanny:

Hoi Femke,
    Nu weer eens via dit bericht: veel plezier en genieten toegewenst in het mooie afrikaanse land! Het moet toch wel heel bijzonder zijn om dit aan je ouders te laten zin! Geweldig dat zij ook zom onthaald worden (hoorde ik van oma) en dat kippen, kalkoenen en geiten voor jullie geslacht gaan worden! dan moeten ze toch wel heel erg blij met jou en met je ouders zijn! Wat neem je een kostbare ervaring mee en wat ben je voor velen wellicht waardevol en van belang geweest! Sterkte, succes en veel plezier op de KILI en kom weer veilig thuis! Liefs uit Utrecht van Ton, Hanny, Annabel en Pieter

• 01 Juni 2008 - 06:17

Tante Liesbeth:

Wij wensen je nog een prettige vakantie samen met je ouders, het zal wel een hele ervaring zijn die je rest van je leven zal bijblijven, geniet van de laatste dagen, groetjes aan je ouders, vanuit Athene, waar nu de zomer ook is begonnen met zwemmen en de "warmte" hopelijk krijgen we geen heete zomer.Liesbeth en fam

• 01 Juni 2008 - 07:12

Marjan Deelen:

Hey Femke,
    Wat klin kt het toch iedere keer verschrikkelijk boeiend wat je schrijft. Wat een geweldige ervaring en leuk dat henk en Carla dat ook zo kunnen meemaken. Dat is toch op een andere manier een land zien dan dat je er op vakantie gaat. Maar ben je toch ook weer blij om naar huis te gaan? naar je huis en martijn? (Omgekeerde volgorde!).
    Wij wensen je nog een hele mooie laatste tijd toe, succes met de Kilimanjaro (dat ga je toch nog doen??) en daarna een veilige thuiskomst. Liefs en groeten aan Je pa en ma!
    Marjan

• 01 Juni 2008 - 07:23

Gerda En Dennis:

Hoi Femke, Wat ontzettend gaaf wat jij daar allemaal meemaakt! Fijne tijd nog de laatste weken en succes met de Kili! Ook alvast een goede reis terug. Groetjes Gerda en Dennis

• 01 Juni 2008 - 11:18

Saartje:

He Fem,
    Heel veel plezier nog de laatste twee weekjes daro!! Je verhalen hoor ik wel op mijn afstudeerfeestje (als je tenminste kan ;))
    Greetz Sara

• 02 Juni 2008 - 07:10

Elmer & Ingeborg:

Hoi Femke,

geniet van de laatste dagen daar! Succes met het beklimmen van de Kili en tot snel!

Groetjes!

• 02 Juni 2008 - 08:22

Stijntje:

He Femke,

Heel veel plezier nog met je ouders en heel veel succes met de killi! Ben heel benieuwd hoe je dat vindt (staat ook nog op mijn to-do lijstje)!Na de killi is de vierdaagse een peulenschilletje!

Liefs,

Stijntje

• 07 Juni 2008 - 08:17

Emille En Wendy:

hey meisje, geniet nog effe lekker van alles daar, maar er staat natuurlijk ook weer een heerlijke tijd tegemoet in nederland he!! dus het is allemaal geweldig , al zal het afscheid daar niet meevallen natuurlijk!!

tot snel,
    xxx emille en wendy en joelle,