Het echte Zanzibar :D
Door: Femke
Blijf op de hoogte en volg Femke
20 Februari 2008 | Tanzania, Dodoma
Hoi allemaal,
Foto’s lukt nog steeds niet: ik snap er niets van. Misschien van het weekend even kijken of ik in DAR waar ik eerst zat en waar de foto’s wel lukten het weer gaat lukken. Maar das pas over een paar dagen…
Even weer wat ik laatste daagjes gedaan heb.
Vrijdag dachten we lekker te gaan chillen, maar toch besloten om naar Prison Island te gaan met de boot ‘s middags. Vet relaxed: schildpadden gevoerd (hele grote), ook vrijende schildpadden gezien en gehoord haha. Anne kan dat heel goed nadoen :)
Daarna nog wat van het eiland gezien: bijvoorbeeld waar de slaven vastgehouden warden. Hierna gaan snorkelen: vet mooi. Helaas geen foto-toestel bij… en weer terug op de boot naar StoneTown.
Toen lekker wezen eten: lekker Afrikaans: cheeseburger met friet haha. Ja nu het nog kan gaan we ervoor! Elke ochtend ook eieren en vers fruit. Kdenk dat ik wel al aan het afvallen ben, omdat ik steeds m’n moneybelt bij moet stellen en broeken losser gaan zitten… ‘s Avonds gaan we vaak hartenjagen…
Zaterdag: vroeg op want om 8:00 in busje richting het zuiden: daar waar de dolfijnen zijn. Lekker eerst op het strand chillen/snorkelspullen halen en met bootje de zee op: de dolfijnen waren vlakbij de kust, dus we hoefden niet ver de zee op… Konden supergoed met de dolfijnen meezwemmen. Hebben dan ook maar 2x ‘gejumpd’. Kwamen ook steeds boven, maar heb ze helaas niet aan kunnen raken… Wel bijna haha. Daarna ook nog even wezen snorkelen en weer terug naar Stonetown. Was weer superleuk.
Zondag: SpiceTour. Had er niet superveel zin in, maar toch meegegaan. Was weer zoals vanouds: kijken hoe alle specerijen groeien/proeven, foto’s maken enz enz. Wij waren meer met de foto’s bezig, maar hebben wel een coole ‘report’ op de video :)
Daarna op een supermooiplekje wezen zwemmen en naar een grot gegaan waar ze slaven gevangen hielden/verstopten: best indrukwekkend. Dit duurde ook zo de hele dag, dus pas weer laat terug. Weer lekker verkleurd…
Maandag: ‘s ochtends met onze back-packs vol in een busje gestouwd naar het Noorden, naar Nungwi: het echte Zanzibar haha. Eerst wat gezeur over of er nu wel/niet een hutje voor 5 personen vrij was. Uiteindelijk dus niet, dus toen naar een ander plekje: ook superrelaxed. Daarna lekker aan het strand gaan liggen. Vergeten dat we toch wel dichtbij de evenaar zitten: lekker aangefikt :S of ja eigenlijk is het best bruin haha. Lekker gelunched: Pringles :) en het dorpje beetje ingelopen…
‘s Avonds mooie zonsondergang gezien en pasta gegeten. ‘s Avonds tot uur of 2 wezen ‘stappuh’ bij de botenbar… komt je bekend voor papa? Wij lekkere cocktails besteld, wanneer we moisten betalen wisten we niet. Uiteindelijk maar wat neergegooid: natuurlijk veel te weinig! Dus vet relaxed. Lekker gedanst met de negers haha
Dinsdag: weer lekker dagje niets gedaan. Hele dag in schaduw gelegen: toch wat beter zo op een hangmatje. ‘s Avonds op nieuw lekkere hamburgers gegeten voor de variatie. Ja hebben toch wat calorieen nodig, anders ben ik dadelijk echt een streepje :)
En op tijd naar bed
Woensdag: vandaag. Weer terug met busje naar StoneTown. Morgen gaan we met de ferry terug naar Dar es Salaam. Ff kijken hoe het met m’n reisgenootje is en misschien naar Selous National parc!
Dus ff kijken. Misschien dat ik daar probeer er foto’s op te zetten want opnieuw lukt het hier niet: snap er niets van en ik baal er flink van…
Verders dus alles goe hiero: voor foto’s moet je op de andere sites zijn. Ik word hiero voortaan ‘Mfuko’ genoemd wat ‘tas/zak’ betekent, omdat dat veel om FeMKe lijkt haha. Zo heeft iedereen hiero een bijnaam gekregen. We hebben het erg gezellig zo met z’n vijven. Vrijdag vertrekken Anniek en Anne naar Moshi om ouders op te halen. Wij starten trouwens allemaal 1 maart met ons coschap. Dus hebben nog zo’n 1,5 week te relaxen :)
Nou bedankt voor alle lieve berichtjes.
- Menno proficiat met je slagen. Zorg maar dat je je rijbewijs hebt als ik terugben!~
- Johnny ik ben niet naar een museum geweest. TI shier wel gewoon echt Afrika. En kben niet naar Handel optocht geweest: moest werken :S
- Iedereen: ik begin dus over 1,5 week echt te werken!
Nou tot binnenkort: kijken of ik er foto’s op kan zetten!
Groetjes allemaal xxx
Even weer wat ik laatste daagjes gedaan heb.
En op tijd naar bed
Nou bedankt voor alle lieve berichtjes.
- Iedereen: ik begin dus over 1,5 week echt te werken!
Nou tot binnenkort: kijken of ik er foto’s op kan zetten!
Groetjes allemaal xxx
20 Februari 2008 - 11:35
Janica:
Ha MFuko!!
Hier een kort berichtje vanuit het koude Hollandia!!
Klinkt allemaal erg goed!!Haha geniet er nog maar lekker van!! Ff relaxen en dan gaat het echte werk beginnen!!
Have fun!!!
Enne ben idd ook erg benieuwd naar de fotos. Balen zeg dat het niet lukt!!
Kus Janica -
20 Februari 2008 - 12:06
Nienke:
Shiiiit wat een mooi zuiver water op die foto bij een reisgenootje van jou waar jullie bij een bootje staan dat naar de schildpadden gaat. Heel onwerkelijk om je voor te stellen dat jij daar nu écht bent. Hier is het zo koud, hoewel wel droog en met lekker zonnetje. Maar ben ook wel weer toe aan die rokjes en truitjes en bruin worden. Wehhh!
Verder alles okee hier...
xxx Nien -
20 Februari 2008 - 12:15
Menno:
Ik wil zomer :( Ik wil vakantie :P Niet eerlijk! Jij hebt het veels te relaxed daar :P Ik eet alleen hamburgers als ik 10 x op tijd naar bed ga, meer eigenlijk haast niet :( -
20 Februari 2008 - 14:50
Marianne:
Hee Femke,
Echt relaxed leventje heb jij tot nu toe, (ik herhaal tot nu toe). Geniet er nog maar van, wat betreft de foto's; vraag Terry ernaar , zij plaatst ze via een andere site omdat het zo ook niet lukte.
Succes ermee, ik blijf wachten ,
groetjes Marianne (en werk ze als het zover is) -
20 Februari 2008 - 15:03
Tijn:
ik vind het jammer dat je weg bent.
maar ja je bent niet eeuwig weg.
dus ik kan in ieder geval zeggen tot ziens.
en tot ziens maar weer. -
20 Februari 2008 - 18:32
Martyn:
Blijft toch leuk om te lezen hoe jij je eigen daar bezighoud tussen al die negers.
Zou bijna gaan denken of je er nu op vakantie bent of voor de coschappen maar het blijkt toch het laatste te zijn.
Geniet nog maar van die 1,5 week en alvast veel succes met "werken".
Misschien een idee om volgend jaar met de vriendengroep daar op vakantie te gaan, zo te lezen is het er vet relaxt.
mzzl + -XXX- -
20 Februari 2008 - 21:02
Corrie:
Dat was M de Gr voor mij.André is weer thuis en opgeknapt.Proberen het zo te houden.Janny en ik waren vanmorgen bij Martijn, daar was het lekker warm in het zonnetje in de tuin.We hadden nog geperst fruit voor hem meegenomen.
Fijn te lezen dat jullie het leuk hebben daar.
We kijken weer uit naar je volgende bericht en foto's.
Groetjes van allemaal hier.
Corrie
20 Februari 2008 - 21:18
Corrie:
Hebt je ook al op helpdesk gekeken![foto's] -
21 Februari 2008 - 17:17
Marlijn:
Heej!
Supergaaf man.. Ben benieuw hoe het dadelijk gaat als je moet gaan werken. Veel plezier voor nu en veel succes voor straks!
Hier is alles wel oke. Wel een superdrukke afdeling.. Ben superzenuwachtig voor het artsexamen volgende week donderdag.. Ben blij als het klaar is!
XX
De groeten aan de rest -
01 Maart 2008 - 10:56
Delano Maaice Ed:
hoi
Nou fijn dat je het zo goed naar je zin hebt daar! Hier is het erg koud.Delano krijgt nu wel veel meer tandjes.Hij is ook razendsnel met kruipen.Ook kan hij soms ( heeft hij niet in de gaten) zelf gaan zitten. We hebben de box en bedje alvast naar beneden gedaan. omdat hij zich aan de tralies omhoog trok enz.Nou Fem veel plezier daar nog en werk ze.Erg mooi foto's moet ik zeggen. KOmen alle herinneringen omhoog toen wij met gezin naar Afrika op vakantie waren!!
Vele groetjes XXXx
Delano Maaice Ed
ps en erg mooie foto's.Je bent bijna zelf een negertje.ZOek de verschillen